Kuuluisat tennispelaajat

Maire /

Tennis on maailmanlaajuisesti paljon pelattu ja katsottu peli, jotka huipentuvat oman alansa maailmanmestaruuskilpailuihin ja -turnauksiin. Näistä katsotuimpia ovat muun muassa Wimbeldon ja Australian avoin tennisturnaus. Juuri näistä kilpailuista tunnetaankin ne pelaajat, joita pidetään maailman parhaimpina. Ensimmäistä kertaa tennistä pelattiin 1800-luvun puolivälissä ja sieltä alkaen maailmassa tunnetaan monia ammattipelaajia.

Kuuluisat naiset tenniksessä

Tunnetuimpina naispelaajina voidaan pitää kuuluisia siskoksia, Venus ja Serena Williamsia. Venus ja Serena Williams ovat treenanneet yhdessä ja myös kohdanneet kentällä. Kyseessä on ammattitaitoinen kaksikko, jotka ovat aloittaneet jo nuorena. Vanhempien tarkassa koulutuksessa heistä tuli tunnettuja jo noin 20 vuoden iässä. Venus Williams on voittanut Grand Slamin yhteensä seitsemän kertaa ja Serena Williams 23 kertaa.Williamsin siskosten lisäksi yhdysvaltalainen Billie Jean King on historiallinen tennispelaaja. Hän syntyi vuonna 1943 ja lopetti pelaamisen vuonna 1983. Näiden vuosien väliin mahtui monta maailmaa mullistavia muutoksia ja tennis oli hyvin erilainen laji, kuin nykyisin, mutta jo silloin Billie Jean King saavutti 12 Grand Slam-voittoa. Hänet tunnettiin dominoivana naispelaajana ja hän ei antanut vastustajilleen voittoa helposti tai juuri ollenkaan.Venäläisistä naispelaajista Maria Sharapova ja Anna Kournikova ovat varmasti tunnetuimmat. Maria Sharapova on Grand Slam-voiton lisäksi olympiametalisti ja on voittanut hopeaa vuonna 2012 Lontoon Olympialaisissa. Anna Kournikova on tunnettu ja menestynyt pelaaja, vaikkei häneltä löydykään yhtään Grand Slam-titteliä. Hän menestyi erinomaisesti pelatessaan Martina Hingiksen kanssa voittaen vuosien 1999 ja 2002 Grand Slamin. Kournikovasta mielenkiintoinen fakta on se, että hän on ollut yksi haetuimmista nimistä Googlessa.

Serena Williams
Serena Williams

Anna Kournikovan jäätyä ammatistaan eläkkeelle, Ana Ivanovic keräsi seuraavana huomiota. Serbiassa syntynyt Ivanovic nimettiin 12 viikoksi maailman parhaimmaksi pelaajaksi kesällä 2008. Hänellä on yksi Grand Slam-voitto ja useita muita ykkössijoituksia vuoteen 2016 asti, jolloin hän lopetti pelaamisen. Ivanovic tunnettiin kämmenlyönnistään.Australialaisista naispelaajista Evonne Goolagong on yksi tunnetuin. Hän tienasi voitoillaan lähes 1,4 miljoonaa dollaria, eli yli 1,2 miljoonaa euroa. Ottaen huomioon inflaation ja monta muuta tekijää, kyseinen voittosumma on huima. Hän pelasi aktiivisesti 1970- ja 1980-luvulla. Goolagong saavutti urallaan yhteensä 14 Grand Slam-mestaruutta.

Kuuluisat miehet tenniksessä

Roger Federer, on tällä hetkellä yksi tunnetuimmista pelaajista. Häntä voidaan pitää jopa yhdestä historian parhaimmista pelaajista. Vuodesta 1998 ammattilaisena pelannut Federer on tunnettu ja tutu näky kentillä vieläkin. Hänen 20 Grand Slam-titteliä ovat ansainneet hänelle monien erilaisten listojen huippusijoituksia ja on tunnettu myös yritysten markkinointikasvona. Federer on tienannyt pelkillä voittorahoilla yhteensä 116 miljoonaa dollaria, eli noin 102 miljoonaa euroa.Espanjalainen Rafael Nadal on Federerin rinnalla toinen tämän hetkisistä kuuluisista tennispelaajista. Nadalin palkintolistalle kuuluu yhteensä 14 Grand Slam-titteliä, vuoden 2008 Olympiakultaa ja monia muita voittoja. Nadal on ollut maailman parhaimman pelaajan ykkössijalla yhteensä 196 viikkoa. Tällä hetkellä hän on listattu maailman toiseksi parhaimmaksi pelaajaksi.

Yksi tunnetuista tennispelaajista on myös Lars Urlich. Häntä ei tunneta tennisvoitoista tai pitkästä tennisurastaan, vaan siitä, että hän on Metallica-yhtyeen yksi perustajajäsenistä. Hän matkusti Tanskasta Kaliforniaan treenaamaan tennistä, mutta keskittyikin enemmän rumpujen soittoon. Serbialaisia miespelaajia löytyy myös. Novak Djokovic on tällä hetkellä listattu maailman parhaimmaksi pelaajaksi ATP:n listojen mukaan. Vuonna 2003 ensimmäisen ammattipelinsä pelannut Djokovic on voittanut 15 Grand Slamia, viisi ATP-finaalia ja paljon muita sijoituksia. Hän on myös voittanut lukuisia muita palkintoja, kuten Vuoden Urheilija-palkinnon 2012, 2015, 2016 ja 2019, jota myöntää Laureus World Sports Award.

Kategoriat: Pöytätennis

© 2021 EVTTC