10 syytä miksi sinun pitäisi aloittaa sulkapallon pelaaminen – osa 1

Maire /

Haluaisitko löytää tavan päästä kuntoon, pitää hauskaa purkaa turhautuneisuutta ja saada ystäviä kaikki yhdellä kertaa? Mikäli näin on, tässä on 10 syytä, miksi sinun kannattaa ryhtyä pelaamaan sulkapalloa. Sulkapallo on yksinkertaisesti mahtava urheilulaji enkä voi ajatella hauskempaa tapaa viettää vapaa-aikaa!

Pelaaminen

Pelaaminen

Se on hauskaa

On monia urheilulajeja, joita ei voisi väkisinkään kutsua hauskoiksi tai edes miellyttäviksi, mutta sulkapallon pelaaminen todella on hauskaa. Sitä ei tarvitse ottaa niin vakavasti, tai vaikka ottaisikin, se voi olla miellyttävää ja erityisen palkitsevaa. Voit pelata joko yksinpelinä ja kohottaa kuntoa hieman enemmän tai voit pelata tuplana, jolloin se on kahta hauskempaa! Se on varmasti miellyttävämpää kuin squash ja voit pelata sulkapalloa ympäri vuoden. Lisää joka lyöntiin hauskat ääniefektit ja saatat nauraa itsesi kyyneliin. Tätä voi harrastaa myös lasten kanssa omalla pihalla kesäisin.

Sosiaalisuus

Jos liityt sulkapallo seuraan, huomaat, että olet aina välillä kentän reunalla seuraamassa muiden peliä. Tämän ajan voit käyttää hyväksesi ja seurustella muiden kerholaisten kanssa, tutustua ja ystävystyä heidän kanssaan. Näin voit saada paljon uusia ystäviä ja pelikavereita. Ainakin teillä on yksi yhteinen asia, josta keskustella aluksi, joten ei tarvitse pelätä mistä löytää keskustelunavaaja. Kerhoon tai seuraan liittyminen voi auttaa sinua myös tuntemaan olevasi osa yhteisöä.

Nopeus

Sulkapallo on maailman nopein mailaurheilulaji. Kokeneet pelaajat voivat lennättää pallon yli 300 kilometrin tuntinopeudella. Kun opit vastaamaan tällaisiin syöttöihin, saat kunnon adrenaliiniryöpyn. Mutta varo, sillä jos tällainen syöttö osuu päähäsi, tulet jonkin aikaa kävelemään ympäriinsä näyttäen siltä, että tarkka-ampuja on perässäsi. Peli kehittää myös älykkyyttäsi ja kykyäsi ajatella nopeasti, sillä pelaajien on tiedettävä ja mietittävä, miten päihittää vastustajansa jokaisella lyönnillä.

Refleksit

Sulkapalloa pelaamalla kehität salamannopeita refleksejä. Sulkapallon ansiosta onnistuin kerran tarttumaan kahvikuppiin, jonka vahingossa työnsin pöydältä, ilman että tippaakaan kahvia läikkyi lattialle! Se oli täysin surrealistista. Kuvittele, miten nopeat refleksit voivat auttaa sinua esimerkiksi liikenteessä tai usean lapsen taloudessa?

Kilpailu

Voit pitää sulkapallon peluun tiukasti sosiaalisena asiana, mutta jos olet kilpailuhenkinen, on todennäköistä, että seurasi kuuluu liigaan. Jos niin on, pääset kilpailemaan muiden seurojen kanssa ja näyttää taitosi, voittaa ja tanssia voitontanssin, jonka sinä ja tiimisi olette keksineet. Mikä  olisi sen parempaa?

Kustannukset

Sulkapallo ei ole halvin urheilulaji, mutta se ei todellakaan tyhjennä tiliäsi. Suurimmat kustannukset ovat yleensä itse sulkapallot ja tilan vuokraus, mutta kun liityt sulkapalloseuraan, nämä saattavat sisältyä hintaan, joten tämänkin voi olla yllättävän edullista. Kannattaa siis tarkistaa mitä seuran kuukausimaksu sisältää ja tietenkin ajatella mahdollisimman kustannustehokkaasti ostoksia. Sulkapalloja ja ammattilaismailoja näkyy usein kirpputoreilla. Jos et kuulu seuraan, tarkista kotipaikkakuntasi urheilusalit mikäli he vuokraavat niitä pelaajille edullisesti. Esimerkiksi koulujen liikuntasalit voi saada käyttöön erittäin edullisesti.

Taidot

Sen lisäksi, että opit lyömään sulkapallon sellaisiin nopeuksiin, jotka saisivat jopa Ferrarin punastumaan ja näyttämään etanalta, kehität myös erittäin kevyen, pehmeän kosketuksen. Sinulla on mahdollisuus oppia pudottaa pallo verkon yli niin, että se vuotaa ja osuu maahan nopeammin kuin vastustajasi ehtii sanoa ‘voi ei!’. Ei ole mitään sen ärsyttävämpää, tai parempaa, riippuen millä puolen verkkoa olet, kuin se, kun pallo tippuu aivan verkon viereen kun sinä tai vastustajasi on kentän takaosassa, eikä millään ehdi pelastamaan tilannetta. Tämä on niin ärsyttävää jos se tapahtuu itselle, mutta niin mahtavaa jos onnistut tekemään sen vastustajallesi.

Kategoriat: Pöytätennis

© 2021 EVTTC